'Gelekte beelden tonen Samsung Galaxy Note 8'

'Gelekte beelden tonen Samsung Galaxy Note 8'

01-08-2017 14:46 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Smartphonelekker Evan Blass deelt de eerste beelden van Samsungs Galaxy Note 8.

Blass, online bekend als Evleaks, tweette vandaag meerdere afbeeldingen van Samsungs nieuwe Galaxy Note 8. Te zien zijn onder meer de dual-camera, de styluspen en de vingerafdruksensor op de achterkant. Blass heeft een grote reputatie opgebouwd rond het lekken van nog niet aangekondigde smartphones.

Samsung nodigde onlangs de media uit om op 23 augustus naar het Galaxy Unpacked 2017-event in New York te komen. Hoewel Samsung niet expliciet zei dat het om de introductie van de Galaxy Note 8 gaat, toonde de uitnodiging een smartphone met bijna geen schermranden, een styluspen en de kreet 'Do Bigger Things'.

'Duurste Samsung-toestel ooit'

Volgens geruchten zal de Note 8 in september vanaf 999 euro te koop zijn. Het zou daarmee de duurste Samsung-smartphone tot nu toe zijn. Het toestel zou in goud, blauw en zwart beschikbaar komen. De dubbele camera in de Note 8 zou drie keer (optisch) inzoomen zonder kwaliteitsverlies mogelijk maken. Het toestel zou een 6,3 inch amoled-scherm met 4K-resolutie hebben.

Debacle Note 7 

De Note 8 moet bij Samsung de nare smaak wegspoelen van het debacle met de Galaxy Note 7. Dat toestel moest kort na de lancering alweer worden teruggeroepen, omdat het spontaan in de fik kon vliegen. In oktober werd de telefoon definitief uit de handel genomen.