Gelekte documenten tonen drie nieuwe iPhones in 2017

Gelekte documenten tonen drie nieuwe iPhones in 2017

21-12-2016 09:22 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Apple komt mogelijk met updates voor de iPhone 7 en 7 Plus, maar ook met een heel nieuw topmodel met OLED-display.

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn afbeeldingen verschenen die mogelijk componenten van de nieuwe iPhones tonen. De gelekte documenten zijn afkomstig van een gebruiker die in het verleden vaker correcte informatie over nieuwe Apple-producten naar buiten bracht. Van de plaatjes valt af te lezen dat Apple met drie nieuwe iPhones komt in 2017, schrijft cnBeta.

De drie modellen zouden een update van de huidige iPhones bevatten en gaan mogelijk iPhone 7S en iPhone 7S Plus heten. Daarnaast verschijnt er volgens de plaatjes nog een nieuw topmodel, waarschijnlijk de iPhone 8. Deze telefoon zou een glazen behuizing krijgen met een OLED-scherm dat doorloopt tot de randen. Verder is de Touch ID-knop mogelijk in het scherm zelf verwerkt en kan het toestel draadloos worden opgeladen. Dit model krijgt de codenaam 'Ferrari' mee in de documenten.

Het duurt nog wel even voordat Apple de nieuwe iPhones aankondigt (september 2017), maar dit lek is in lijn met voorspellingen die de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo in november deed. Hij schreef toen onder meer dat Apple 5,1-inch of 5,2-inch OLED-schermen bij Samsung zou bestellen. De iPhone 8, als hij zo gaat heten, wordt waarschijnlijk het duurste model.