Geluksvogel krijgt Nintendo Switch twee weken te vroeg
Nieuws

Geluksvogel krijgt Nintendo Switch twee weken te vroeg

vrijdag 17 februari 2017 10:44

De Nintendo Switch is pas vanaf 3 maart te koop, maar een gelukkige consument heeft ’m al. Zo is de interface alvast te zien.

De Nintendo Switch wordt ergens in de komende twee weken aan de pers beschikbaar gesteld, waarna hij op 3 maart in de winkel ligt. Maar gebruiker ‘hiphoptherobot’ van gameforum Neogaf had naar eigen zeggen “gewoon geluk” en kreeg zijn vooruitbestelde Nintendo Switch nu al in huis. De geluksvogel heeft een video van drie minuten gemaakt, waarop hij uitgebreid de interface van Nintendo’s nieuwe spelcomputer laat zien; de pers kon tot nu toe enkel games spelen op het apparaat.

Te zien is hoe de Switch voor de eerste keer wordt ingesteld; wifi kiezen, datum instellen; dat werk. Ook kan de Switch zelf uitleggen hoe hij aan een tv gekoppeld kan worden, en wordt uitgelegd hoe gebruikers de twee JoyCon-controllers van de zijkanten van het scherm kunnen schuiven. Daarvoor moet aan de achterkant een knopje worden ingedrukt, waarna de controllerhelften naar boven geschoven kunnen worden. Ook wordt uitgelegd hoe het standaardje aan de achterkant van het apparaat werkt, waarmee het scherm op tafel kan worden gezet.

Gebruikersprofiel

Ook is te zien hoe een nieuw profiel wordt aangemaakt, het was al bekend dat er op één Nintendo Switch plaats is voor maximaal acht gebruikersprofielen. Het hoofdscherm laat een rij nog lege vierkantjes voor games zien, met onderin knoppen voor onder meer een nieuwsoverzicht. Daarin staan tips voor het gebruik van de Switch en nieuws over beschikbare games. De maker van het filmpje kan de Nintendo eStore nog niet in zonder een update te installeren.

Wel is te zien dat van de 32 GB opslagruimte 25,9 GB beschikbaar is voor de gebruiker. Ook kan worden gewisseld tussen een licht en donker thema. Wat vooral opvalt is dat de interface vlot reageert en laadt, dat is bij de Wii U wel anders.

Bekijk ook onze eerste indruk van de Nintendo Switch op een persevent onlangs:

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief