Gezichtsherkenning LG V30 werkt ook in slaapstand

Gezichtsherkenning LG V30 werkt ook in slaapstand

14-08-2017 11:22 Laatste update: 26-04-2018 18:43

LG maakt meer informatie bekend over zijn nieuwe V30-smartphone, bijvoorbeeld over het scherm dat altijd aan staat.

De LG V30 wordt op 31 augustus gepresenteerd in Berlijn. Dat is de dag voordat technologiebeurs IFA in de Duitse stad van start gaat. LG maakte zelf al een aantal dingen over het toptoestel bekend.

De V30 volgt de V20 van LG op. Het Android-toestel krijgt een groot scherm dat 6 inch meet. Daarnaast is er gezichtsherkenning aanwezig die ook werkt als de telefoon in slaapstand staat. Met de functie houd je het toestel voor je gezicht, waarna de telefoon opent. Daarvoor hoef je de telefoon niet eerst te wekken. Naast gezichtsherkenning kunnen gebruikers de V30 ook ontgrendelen door een paar woorden uit te spreken.

Het oled-scherm van de V30 staat altijd aan. In slaapstand wordt alleen de broodnodige informatie getoond op een verder zwart scherm, waarvan de pixels dus gewoon uit staan. Zo kun je een klok met de datum instellen en zie je notificatie-iconen.

De V30 van LG wordt voorzien van een Floating Bar. Deze balk roep je via een virtuele knop aan de zijkant van het toestel op, waarna je snelle acties kunt uitvoeren. De camera van de LG-telefoon krijgt daarnaast een functie genaamd Graphy, waarmee gebruikers vaste instellingen van professionele fotografen kunnen instellen.