Google-chatapp Allo met 'slimme' assistent verschenen

Google-chatapp Allo met 'slimme' assistent verschenen

21-09-2016 05:01 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Google heeft zijn chatapp Allo voor Android en iOS gelanceerd. De app heeft een assistentfunctie en stelt automatisch antwoorden voor.

Google is woensdagochtend gestart met de uitrol van chatapp Allo voor Android en iOS. De app is binnen enkele dagen wereldwijd beschikbaar, maar er is nog geen webversie van de nieuwe chatdienst. Een Google-account is niet nodig om Allo te gebruiken, de app vraagt alleen om een telefoonnummer. Het is wel mogelijk een Google-account te koppelen, zodat de assistentfunctie in Allo meer mogelijkheden heeft.

De chatapp heeft Google Assistent ingebouwd, die is aan te spreken door een bericht te beginnen met '@google'. Dat kan ook in groepsgesprekken. De assistent is nog alleen in het Engels beschikbaar en geeft bijvoorbeeld advies voor restaurants in de buurt of toont de tussenstanden van sportwedstrijden.

Bij Engelstalige berichten kan Allo automatisch suggesties voor reacties geven. Die Smart Reply-functie zal pas op een later moment in het Nederlands beschikbaar komen. Allo leert van het chatgedrag van gebruikers. De app stelt 'haha' voor in plaats van een lachende emoji als hij merkt dat je dat vaker gebruikt. Google Assistent kan na koppeling van een Google-account ook antwoord geven op zaken die in e-mails of agenda's staan, zoals afspraken of geplande vliegreizen.

In Allo kunnen gebruikers emoji en tekst groter of kleiner maken door de verzendknop naar boven of beneden te slepen. Ook is het mogelijk om op foto's te tekenen voordat je ze verstuurt en zijn er allerlei virtuele stickers. De chats in Google Allo zijn versleuteld. Daarnaast is er een Incognito-modus, waarbij berichten behalve end-to-end-encryptie ook extra privacyfuncties kunnen hebben, zoals automatisch verwijdering na een ingestelde tijd.

Met Allo kun je ook sms'jes versturen. Google lanceerde onlangs ook een videobel-app voor Android en iOS, genaamd Duo.