Google geeft duizenden 3D-objecten vrij voor VR en AR
Nieuws

Google geeft duizenden 3D-objecten vrij voor VR en AR

donderdag 02 november 2017 11:19

Google heeft een database vol met 3D-objecten gelanceerd, die ontwikkelaars in hun VR- en AR-apps kunnen gebruiken.

Zowel Apple als Google willen augmented reality op smartphones geschikt maken voor de massa. Dat betekent dat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het ontwikkelen van AR-apps. Om ze daar een handje bij te helpen heeft Google nu een nieuwe zoekmachine geïntroduceerd die zich richt op 3D-objecten voor VR en AR.

Een ontwikkelaar kan in de Poly-database duizenden 3D-objecten vinden die in apps gebruikt mogen worden. De virtuele voorwerpen variëren van meubilair, pizza's, huisjes tot en met astronauten, katten, honden en Star Wars-objecten. Poly biedt overigens ook scènes, zoals winterlandschappen. Poly richt zich voornamelijk op de ontwikkelaar. De objecten zijn te downloaden in formaten die meteen te downloaden zijn naar Google's Blocks- en Tilt Brush-ontwikkelomgevingen.

Objecten mengen en gif'jes

Ontwikkelaars kunnen de 3D-objecten ook 'mengen' om eigen 3D-objecten te maken, die ze vervolgens ook weer kunnen uploaden om met anderen te delen. Poly kan overigens ook animated gifs van de objecten maken, zodat iedereen de 3D-objecten kan bekijken in een browser of in VR via een Google Cardboard- of Daydream-bril.


De 10 leukste voorbeelden van Apple ARKit

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief