Google: Home komt eind dit jaar naar Nederland

Google: Home komt eind dit jaar naar Nederland

02-06-2016 15:13 Laatste update: 27-04-2018 06:05

De slimme speaker Google Home komt eind 2016 naar Nederland, zo bevestigt Google.

De prijs van het apparaat is nog niet bekend en of Google Home ook direct de Nederlandse taal gaat ondersteunen, is ook nog niet besloten, zo zegt Google Nederland tegenover Android Planet. Google meldt dat er momenteel nog wordt overwogen welke talen Home zal ondersteunen.

En dat is een belangrijk detail, want zonder ondersteuning voor de Nederlandse taal is Google Home een stuk minder functioneel. Je zou dan bijvoorbeeld geen afspraak kunnen maken bij het restaurant 'Loetje' (deze naam herkent 'ie dan niet) of de navigeerroute naar de Amsterdamsestraatweg kunnen opvragen (idem). Google Now, de slimme spraakassistent van Android, is al wel beschikbaar in het Nederlands. Dat geeft vooralsnog hoop.

Antwoord op al je vragen

Google Home is ontwikkeld om antwoord te geven op al je vragen. Hoe warm het wordt, wie de baas van Google is of hoe je een gepocheerd ei maakt. Het apparaat herkent je stem met de intelligente spraaktechnologie van Google, de informatie komt uit de zoekmachine. En als je een vervolgvraag stelt, weet Google Home dat. Zo kun je volgens de internetgigant 'natuurlijke gesprekken' voeren met de assistent.

De kleine slimme speaker verbindt met je wifi-netwerk en streamt muziek vanaf diensten als Spotify en Play Music. De onderkant van de speaker bestaat uit een rooster dat je kunt vervangen, waarmee je het apparaat een ander kleurtje kunt geven. Het is ook mogelijk om meerdere Google Home's in je huis te plaatsen, waarmee je per apparaat muziek kunt afspelen - net zoals het Sonos-audiosysteem.

Bekijk ook het item uit Bright TV over Google Home:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal