Google maakt podcasts luisteren makkelijker voor Android-gebruikers

Google maakt podcasts luisteren makkelijker voor Android-gebruikers

24-04-2018 13:47 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Het wordt een stuk makkelijker voor Android-gebruikers om podcasts te beluisteren en zich op podcasts te abonneren.

Via Google Search kunnen bezitters van een Android-toestel podcasts makkelijk vinden en meteen afspelen, meldt Pacific Content. Een aparte podcast-app installeren is niet meer nodig. De zoekresultaten bevatten een overzicht van recente uitzendingen, voorzien van afspeelknoppen.

Anders dan Apple heeft Google nooit een aparte podcast-app gehad. Het is nu wel mogelijk om een snelkoppeling aan je homescreen toe te voegen, waarmee je in de toekomst nieuwe afleveringen van je favoriete podcasts kunt beluisteren. Deze snelkoppeling voor podcasts, Homebase geheten, geeft daarnaast een overzicht van populaire podcasts en tips voor andere podcasts waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. Daarbij houdt de web-app rekening met de podcasts waarnaar je al luistert.

Google Assistant

Ook handig: met een spraakopdracht via Google Assistant kun je een podcast afspelen. Google synchroniseert je abonnementen en je beluisterde podcasts op verschillende apparaten. Zo kun je makkelijk schakelen van je Android-telefoon naar Google Home: de uitzending gaat gewoon door waar je op het andere apparaat bent gestopt met luisteren. 

Google Assistant spreekt binnenkort ook Nederlands. De tests met de Nederlandstalige virtuele assistent zijn onlangs al gestart.

Onze top 9 van beste techpodcasts