© CountyLemonade Flickr

'Google Maps gaat maximumsnelheden tonen'

'Google Maps gaat maximumsnelheden tonen'

26-08-2016 08:14 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Google Maps zou de laatste horde gaan nemen om precies te worden als klassieke navigatiesystemen.

AndroidPolice.com heeft de nieuwe bètaversie van Google Maps doorzocht en komt met een paar interessante vindingen. Als eerste is Google Maps klaar om de huidige snelheid en de snelheidslimiet weer te gaan geven tijdens de navigatie. Dat kennen we van de klassieke navigatiesystemen maar dat wordt nu dus ook toegevoegd aan Maps, volgens AndroidPolice.

Ze zijn hier achtergekomen door in de broncode te duiken. Daar wordt duidelijk over ‘Speed Limit’ en ‘Kilometers Per Hour’ gesproken.

Verder

Ook komen er wat kleinere aanpassingen aan, zoals een nieuw scherm dat getoond wordt bij aankomst. Ook heeft Google het coördinatoralternatief Open Location Code (OLC) onderdeel gemaakt van Maps, waardoor het makkelijker wordt om een locatie te delen.

Ook is in de code te lezen dat Google je direct een eetbestelling wil laten plaatsen via Maps. En iets met Pokémon. Wat precies is niet duidelijk, maar er is wel een Pokéball-icoontje toegevoegd.

Volgens AndroidPolice is Maps ‘van de hele lijst van apps in Google’s line-up’ het meest spannend: “Het levert nieuwe en interessante features bij zo goed als elke release."