© Android Police

‘Google Pixel 2 en 2 XL op 5 oktober gepresenteerd’

‘Google Pixel 2 en 2 XL op 5 oktober gepresenteerd’

24-08-2017 09:29 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Google presenteert zijn nieuwe Pixel-toestellen op 5 oktober. De telefoons krijgen een nieuwe Snapdragon-chip.

Dat zegt Evan Blass, die met zijn account EVLeaks vaker betrouwbare informatie over nog niet verschenen gadgets weet te melden. Volgens Blass draaien de nieuwe Pixel-toestellen op de Snapdragon 836-chip van Qualcomm. Het is nog niet duidelijk wat de verschillen tussen die nieuwe chip en de huidige Snapdragon 835 zijn. Die chip zit in recente toestellen als de OnePlus 5, Nokia 8, HTC U11, Xperia Z Premium en de Amerikaanse versie van de Galaxy S8.

Blass spreekt van meerdere toestellen. Net als bij de huidige Pixel-telefoons zal het vermoedelijk gaan om een Pixel 2 en een Pixel 2 XL. Eerder lekte al uit dat de Pixel 2 een werkgeheugen van 4GB krijgt, dubbele speakers aan de voorzijde en knijpbare zijkanten. De Pixel 2 zou een 4,97 inch 1080p-scherm krijgen, de 2 XL een 5,99 inch scherm met 1440p-resolutie.

Snelle updates

De knijpbediening zagen we eerder al in de HTC U11. HTC fabriceert de Pixel-telefoons voor Google, al is het ontwerp van de telefoons in tegenstelling tot bij de vroegere Nexus-lijn volledig van de hand van Google. Het is nog niet bekend of de Pixel 2 ook officieel in Nederland verschijnt; Google biedt de huidige Pixel hier niet aan.

Net als de Nexus-telefoons zijn de Pixel-toestellen als enige verzekerd van de nieuwste Android-updates op het moment dat die verschijnen. Bezitters van andere Android-telefoons, ook de allernieuwste, zullen bijvoorbeeld nog een aantal maanden moeten wachten voordat zij het nieuwe Android Oreo kunnen gebruiken.