Google Pixel en Chromecast Ultra te zien op gelekte afbeeldingen

Google Pixel en Chromecast Ultra te zien op gelekte afbeeldingen

27-09-2016 09:47 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Een week voor de presentatie zijn afbeeldingen van zowel de Google Pixel als Chromecast Ultra uitgelekt.

Eerder lekten al foto’s van de Pixel uit, het toestel dat Google op 4 oktober als opvolger van de Nexus-lijn gaat presenteren. Nu is door bekende lekker Evan Blass ook een render van het toestel gelekt, waarop het scherm aan staat. Daardoor is goed te zien hoe de schermranden eruit zien, en ook hoe de software op het toestel verschilt van het standaard-Android dat op Nexus-toestellen draait.

De Pixel draait de eerder uitgelekte Pixel Launcher. Die is grotendeels identiek aan de Nexus Launcher, met kleine verschillen als een transparante navigatiebalk en enkel ronde app-iconen. Het toestel op de afbeelding zou een 5 inch 1080p-scherm krijgen, Snapdragon 821-chip, 4GB werkgeheugen, 12 megapixelcamera en 8 megapixel selfiecamera, vingerafdrukscanner op de achterkant en 2770 mAh accu. De 5,5 inch Pixel XL zou een 5,5 inch qhd-scherm krijgen, een 3450 mAh batterij en verder dezelfde specificaties.

Blass deelde ook alvast een afbeelding van de Chromecast Ultra. Uiterlijk weinig spannends; net als het huidige model een glanzend schijfje met hdmi-kabel en usb-ingang. Het Chrome-logo is vervangen door de G van Google. Het belangrijkste: de Ultra kan 4K-video en HDR aan, en wordt met 69 dollar dubbel zo duur als de reguliere Chromecast.