Google-tech toont gezichten door VR-bril heen

Google-tech toont gezichten door VR-bril heen

22-02-2017 12:17 Laatste update: 26-04-2018 23:22

De technologie maakt gebruik van 3D-modellen van gezichten om over de VR-headset heen te plakken.

YouTube heeft al uitgevogeld hoe mensen in een virtuele wereld getoond kunnen worden. Dat demonstreerde bijvoorbeeld Conan O’Brien al toen hij op bezoek ging bij YouTube’s VR Lab. Daarvan maakte hij onderstaande video. Kijk 'm even, want het geeft je niet alleen een idee van de mogelijkheden met een greenscreen en positiebepaling, het is ook gewoon heel grappig.

Het enige wat nog mist is dat O’Briens gezicht niet zichtbaar is in de video, omdat die door zijn bril wordt afgeschermd. Google Research heeft samen met Daydream Labs naar een oplossing gezocht. Die bleek te liggen in een combinatie van machine learning, 3D computervisie en geavanceerde rendertechnieken.

Het gezicht van de drager wordt met een camera gescand en daarna als 3D model gereconstrueerd. Dat model maakt levendige bewegingen, zo knipperen de ogen en draait het gezicht nu en dan. De VR-headset wordt vervolgens van een tracker voorzien om het virtuele gezicht er in de opname op te plakken.

Met deze technologie wordt het kijken naar VR-spelers een stuk aantrekkelijker, interessanter en bijna alsof je er echt bij bent. Hoewel de resultaten er nog wel wat knullig uitzien.