Google waarschuwt als iemand over je schouders meekijkt
Nieuws

Google waarschuwt als iemand over je schouders meekijkt

dinsdag 28 november 2017 11:35

Stiekem op iemands telefoonscherm meekijken is er straks niet meer bij, als het aan twee onderzoekers van Google ligt.

Met behulp van de frontcamera van de Google Pixel-smartphone en oogdetectiesoftware is het mogelijk om vast te stellen of er meer dan één persoon naar het telefoonscherm kijkt, beloven Google-onderzoekers Hee Jung Ryu en Florian Schroff.

In een video die ze tonen tijdens een conferentie, laten de onderzoekers zien hoe de stranger looking alert in de praktijk werkt: als er een stiekeme gluurder wordt gedetecteerd, toont de software het camerabeeld op het telefoonscherm, waarbij de meekijker wordt afgebeeld met regenboogkots.

Niet in de cloud

Volgens Quartz kan de Google-software binnen 2 milliseconden vaststellen of er iemand meekijkt. Het programma van Ryu en Schroff werkt zo snel omdat de AI direct op de telefoon draait, in plaats van dat er data worden verstuurd naar de cloud. Smartphonefabrikanten zetten massaal in op AI om hun toestellen slimmer en sneller te maken.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief