Google werkt met Audi en Volvo aan auto's met Android

Google werkt met Audi en Volvo aan auto's met Android

16-05-2017 10:02 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Een nieuwe auto-versie van Android kan apps als Maps, Spotify en Google Assistant zonder telefoon draaien.

Google heeft al een systeem voor in de auto: Android Auto. Maar dat fungeert vooral als doorgeefluik voor je telefoon: Spotify-muziek komt dan wel uit je autospeakers, maar wordt door je telefoon gestreamd. Maar een nieuwe auto-versie van Android waar Google aan werkt kan straks alles zelfstandig, en meer.

Google werkt al samen met Audi en Volvo aan een Android-boordcomputer die zelfstandig apps als Spotify en Maps kan draaien, zonder gekoppelde telefoon dus. Bovendien kan de boordcomputer ook alle functies van de auto besturen: de airco, ramen of het zonnedak kunnen allemaal via een touchscreen middenin de auto worden bediend. Maar het systeem kan bijvoorbeeld ook informatie tonen achter het stuur, via de schermen die normaal gesproken alleen de snelheid laten zien.

Ook kunnen de auto’s aangestuurd worden met Google Assistant, want ook die zit in het systeem ingebouwd. Zo moet het straks mogelijk zijn om routes te plannen, muziek aan te zetten, berichten te sturen en de temperatuur te regelen, allemaal zonder je handen van het stuur te halen en zonder je telefoon te hoeven koppelen. Tijdens Google-conferentie I/O, die woensdag van start gaat, demonstreert Google een Audi Q8 en een Volvo V90 met zelfstandige Android-versie.

Bekijk ook onze video over Apple Carplay van begin 2016:

Subscribe op ons YouTube-kanaal