Google wil nieuwe vrouwelijke emoji voor gelijkheid

Google wil nieuwe vrouwelijke emoji voor gelijkheid

11-05-2016 06:51 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Met een set van nieuwe emoji hoopt Google diversiteit op de werkvloer te promoten.

Google-medewerkers hebben een set van 13 nieuwe emoji voorgesteld aan Unicode, de nonprofit-organisatie die onder meer beslist welke emoji de standaard worden. Het voorstel is bedoeld om aandacht te geven aan gelijkheid op de werkvloer. Zo zijn er vrouwelijke ontwikkelaars, fabriekswerkers, rocksterren en wetenschappers in het pakket te vinden.

"Wordt het geen tijd dat emoji de realiteit weerspiegelen van vrouwen met een sleutelrol in elke professionele carrière?", schrijven de Google-medewerkers in het voorstel. De toevoeging van de plaatjes zou er ook voor moeten zorgen dat er bijvoorbeeld meer vrouwen in de techsector komen te werken. Overigens zijn er ook mannen-varianten van de nieuwe emoji.

Unicode krijgt al langer kritiek over zich heen, door het ontbreken van genoeg diversiteit in de plaatjes. Nadat Apple en Google het voorstelden, werden vorig jaar bijvoorbeeld wel al meer huidskleuren aan de emoji toegevoegd.

Bekijk ook ons interview met Janneke Niessen over waarom het zo belangrijk is dat meer vrouwen kiezen voor een baan in de tech-sector:



Volg ook het Bright YouTube-kanaal