Google zet in op sms-opvolger

Google zet in op sms-opvolger

20-04-2018 09:31 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Android ondersteunt binnenkort een nieuwe berichtenstandaard, die de opvolger van sms moet worden.

Berichten die via de nieuwe standaard worden verstuurd, kunnen onder meer video's bevatten en groepsgesprekken mogelijk maken. Dankzij dergelijke opties komt de standaard, Universal Profile for Rich Communication Services (RCS), aanmerkelijk dichter in de buurt van bestaande berichtenapps zoals WhatsApp dan sms.

Om de Android-ondersteuning voor de nieuwe standaard te laten slagen, heeft Google toenadering gezocht tot telecomaanbieders wereldwijd, zo meldt The Verge. Als een netwerk de nieuwe standaard niet ondersteunt, wordt een bericht automatisch omgezet in een sms-bericht.

Uit een rondgang van Tweakers langs Nederlandse en Belgische telecomaanbieders blijkt dat zij de kat uit de boom kijken. Voorlopig ondersteunen zij de nieuwe standaard nog niet. Wel is bijvoorbeeld KPN bezig met testen van RCS. 

Google-chatapp Allo geflopt

Met de nieuwe standaard hoopt Google een berichtenapp mogelijk te maken die zich kan meten met of zelfs beter is dan iMessage van Apple. Omdat Google al zijn kaarten zet op messaging gebaseerd op de nieuwe standaard, staakt het bedrijf voorlopig de ontwikkeling van zijn messaging-app Allo

Allo is niet de eerste Google-chatapp die geen succes is geworden. Eerder verscheen al Google Hangouts, waarmee onder meer chatten en videobellen mogelijk is. Google Hangouts werd veel minder populair dan concurrerende apps.

Flop 5: mislukte Google-producten

Tip: zo trek je WhatsApp-berichten in


Like Bright op Facebook voor elke dag een nieuwe techtip.