GoPro brengt Karma-drone later dit jaar toch weer op de markt

GoPro brengt Karma-drone later dit jaar toch weer op de markt

05-01-2017 11:52 Laatste update: 27-04-2018 00:24

De Karma-drone van GoPro, die vorig jaar werd teruggeroepen omdat hij spontaan bleek te kunnen crashen, komt later dit jaar toch weer op de markt.

GoPro is op dit moment bezig met het afronden van diverse testen met de drones die in november vorig jaar al na zestien dagen na de lancering moesten worden teruggeroepen. Het bedrijf heeft nog geen precieze datum voor de herlancering van de drone, maar belooft begin februari meer bekend te zullen maken over het opnieuw op de markt brengen van de Karma-drone.

In totaal werden er 2500 exemplaren van de Karma verkocht voordat GoPro besloot de 799 dollar kostende drone terug te roepen. De terugroepactie vlak voor de feestmaand december was een flinke tegenvaller voor het bedrijf dat ook al te lijden heeft onder goedkope concurrentie voor zijn actiecamera's.

Beurskoers ook gecrasht

De problemen voor GoPro zijn ook terug te zien in de beurswaarde van het bedrijf. Een jaar geleden noteerde het aandeel GoPro nog 18,69 dollar. Sindsdien is de koers gehalveerd. Op het moment van schrijven kostte het aandeel 9,02 dollar.

Volg Bright op de CES

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.