GoPro roept neerstortende Karma-drones terug

GoPro roept neerstortende Karma-drones terug

09-11-2016 08:55 Laatste update: 27-04-2018 01:57

De Karma-drone van GoPro kan midden in de vlucht uitvallen, daarom worden ze allemaal teruggeroepen.

Camerafabrikant GoPro maakt een valse start met zijn eerste drone, de Karma. Het apparaat van 799 dollar (in Nederland vanaf 869 dollar te vinden) kampt met een probleem waardoor het tijdens het vliegen kan uitvallen. Volgens GoPro geldt dit in 'een klein aantal van de gevallen'. Er zijn nog geen berichten van gewonden of schade door het defect.

Karma-drones kunnen teruggestuurd worden naar GoPro of naar de winkel waar ze zijn aangekocht voor restitutie. Het bedrijf biedt op dit moment nog geen verbeterd model in ruil voor een ingeleverde drone. Eerst moet de oorzaak van het probleem worden gevonden.

De GoPro Karma is iets langer dan twee weken op de markt en er werden 2500 exemplaren van verkocht. Topmannen van GoPro spraken vorige week al over productieproblemen rond de Karma tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, maar toen waren er nog geen plannen om de drones terug te halen.

GoPro in zwaar weer

Dit is een flinke tegenslag voor GoPro, dat zijn omzet het afgelopen kwartaal met 40 procent zag dalen. Het bedrijf heeft op de markt van actiecamera's ook steeds meer goedkopere concurrenten, met name uit China. Het terugroepen van de Karma-drone zorgde woensdagochtend nabeurs direct voor een flinke daling van de koers van GoPro.