Gratis indie-gamesfestival in Utrecht morgen

Gratis indie-gamesfestival in Utrecht morgen

26-09-2016 16:14 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Op 27 september kun je de hele dag gratis naar INDIGO, een indie-gamesfestival georganiseerd door de Dutch Game Garden in Utrecht.

Dutch Game Garden presenteert dit jaar een recordaantal van 38 nieuwe games op het jaarlijkse INDIGO-evenement. Vanuit de hele wereld komen ontwikkelaars naar Nederland om hun games te tonen aan het publiek. De INDIGO-showcase, alweer de zevende editie, wordt gehouden in Tivoli Vredenburg en is gratis te bezoeken.

Het openen van het evenement voor internationale ontwikkelaars zorgde voor een stormvloed aan aanmeldingen, meldt Dutch Game Garden-woordvoerder Eline Muijres. "Door simpelweg het aanmeldingsformulier te vertalen in het Engels kregen we heel veel aanmeldingen. Uiteindelijk hebben we een mooie selectie van 38 games, een recordaantal, waarvan er 13 uit het buitenland komen. Daar zitten hele bijzondere projecten tussen." Het totale aanbod varieert van speelbare prototypes tot afgewerkte producten in allerlei categorieën: multiplayergames, applied games, fysieke installaties en natuurlijk VR-games. 

De 38 games kun je 27 september van 10:00 - 22:00 zelf uitproberen in TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht. Toegang is helemaal gratis  Meer info over het festival, alsook screenshots en trailers van alle 38 games vind je hier.