Groot VR-filmfestival komt naar Amsterdam volgende maand

Groot VR-filmfestival komt naar Amsterdam volgende maand

19-02-2016 12:21 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Op 25 maart staat het EYE-filmmuseum helemaal in het teken van virtual reality, met meer dan 30 VR-belevingen.

We raken maar niet uitgepraat over de virtuele realiteit. Wekelijks vissen we de parels voor je uit de steeds groter wordende zee aan content. Ook op het Mobile World Congres volgende week worden naar verwachting veel VR-producten gepresenteerd. Dat maakt de komst van een groot VR-filmfestival naar Amsterdam inmiddels niet meer dan logisch.

Ruim 30 ervaringen

Platform Kaleidoscope tovert op vrijdag 25 maart het EYE-filmmuseum om tot een VR-festival. Als bezoeker heb je vier uur om meer dan dertig VR-belevingen te beleven. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op de manier zoals de VR Bioscoop het ook deed: zalen met tientallen draaistoelen, vergezeld door tientallen Samsung Gears. Onder deze dertig VR-video's ook twee Nederlandse: de videoclip Surge van Arjan van Meerten en de interactieve verhalen van Daniël Ernst, allebei zeer gewaardeerde namen in de VR-wereld.

Deze editie is onderdeel van The 2016 Kaleidoscope World Tour. Vorig jaar verblijdde Kaleidoscope al tien Amerikaanse steden met hun tour, nu is er de wereldtour met tien steden. Het lijkt wel een rockband. Studenten betalen maar 5 euro voor een kaartje, vroege vogels een tientje en alle andere mensen 20 euro. Ben je rijk en ongeduldig, dan kan je voor 99 euro een VIP ticket kopen zodat je nooit in de rij hoeft te staan.

Thuis VR-ervaringen beleven? Dat kan met de video's in onze rubriek VR van de Week.