Grote investering voor 3D-printbedrijf Shapeways

Grote investering voor 3D-printbedrijf Shapeways

20-04-2018 13:07 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Het van oorsprong Nederlandse 3D-printbedrijf Shapeways heeft 30 miljoen dollar opgehaald bij een nieuwe investeringsronde.

Investeerders als Lux Capital, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures en Inkef Capital, die eerder ook al geld in het bedrijf staken, trokken ook nu weer de portemonnee. Het in 2007 opgerichte Shapeways, dat inmiddels is gevestigd in New York, haalde bij eerdere investeringsrondes zo'n 80 miljoen dollar op.

Het 3D-printbedrijf wil het nieuwe investeringsgeld aanwenden om sneller te groeien. "We hebben net ons tienmiljoenste product geprint, maar we beginnen net: er is nog zoveel te doen", aldus ceo Greg Kress op VentureBeat.

Zo start Shapeways onder meer met 'Design with Shapeways', een initiatief waarbij het bedrijf designers ondersteunt tijdens het ontwerpproces. Ook introduceert Shapeways een juwelencollectie, waarbij gebruikers het uiterlijk en de gebruikte materialen naar eigen smaak kunnen aanpassen.

Complete gadgets printen

Shapeways laat klanten sinds vorig jaar ook een van de meest geavanceerde 3D-printers gebruiken. De belofte is dat de printer uiteindelijk kleuren, materialen en structuren door elkaar kan printen. Op lange termijn verwacht het bedrijf dat er ook een 3D-printer komt die complete producten kan printen, inclusief elektronica. 

Bekijk onze reportage bij Shapeways uit 2017:


Volg ook ons YouTube-kanaal