Hackers hebben script Game of Thrones online gezet

Hackers hebben script Game of Thrones online gezet

31-07-2017 18:33 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Na een hack bij tv-zender HBO zijn één script van een aflevering van Game of Thrones en twee nog niet uitgezonden episodes van Ballers en Room 104 online gezet.

De hackers claimen dat ze in totaal 1,5 terabyte aan data hebben gestolen van HBO, meldt Entertainment Weekly. De zender bevestigt tegenover de entertainmentsite alleen dat er een lek is en dat het wordt onderzocht. De daders stellen dat ze 'later' meer materiaal online willen zetten. De hackers kondigden het lek bij HBO aan in een e-mail aan diverse media, geschreven in matig Engels. "HBO is falling."

Onder het materiaal is het script van de aflevering van volgende week van Game of Thrones. De hitserie heeft in het verleden vaker te maken gehad met hackers. Zo werden in 2015 de eerste vier aflevering van seizoen vijf online gezet. Sindsdien zijn er allerlei extra beveiligingsmaatregelen in gang gezet. 

De eerste aflevering van het nieuwe Game of Thrones-seizoen werd naar schatting 90 miljoen keer illegaal bekeken. In Nederland is de serie elke maandagavond bij Ziggo te zien.

Netflix-serie gelekt en Sony-hack

Eind april zetten hackers het nieuwe seizoen van de Netflix-serie Orange Is The New Black online, na een hack bij producent Larson Studios. De hackers claimden nog 36 andere titels te hebben gedownload. In 2014 werd Sony getroffen door een hack waarna 100 terabyte aan data werd geüpload.

Test je kennis over Game of Thrones in onze quiz


Lees ook: Zo voorkom je spoilers van Game of Thrones