Hackers stelen data van 1 miljard Yahoo-gebruikers

Hackers stelen data van 1 miljard Yahoo-gebruikers

15-12-2016 09:40 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Weer is er een groot datalek bij Yahoo. Gegevens van 1 miljard klanten van het bedrijf liggen op straat.

Dat meldt persbureau AP op basis van een verklaring van het internetbedrijf. Onder de gestolen data zouden namen, mailadressen, telefoonnummers, geboortedata en wachtwoorden zijn. Die wachtwoorden zijn bovendien op een zwakke manier zijn versleuteld. Er zouden geen bankgegevens zijn gestolen. Gebruikers van Yahoo kunnen niet meer inloggen met hun oude inloggegevens, om te voorkomen dat hackers inbreken op de accounts.

De hack zou al in 2013 hebben plaatsgevonden, maar komt nu pas naar buiten. Yahoo kwam de diefstal op het spoor, omdat de gegevens door hackers te koop worden aangeboden. 

Nog een mega-lek

Het is niet het eerste lek dat Yahoo meldt. In september kwam naar buiten dat de gegevens van 500 miljoen accounts gestolen waren. Het bedrijf denkt dat deze datadiefstal daar los van staat.

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon wil Yahoo kopen, maar de vraag is of dat doorgaat. Mogelijk zal Verizon het bod verlagen, omdat het internetbedrijf minder waard is door de hack. Verzon heeft gezegd dat het 'de situatie nu bekijkt'.