Han Solo-film verliest zijn regisseurs en krijgt een nieuwe

Han Solo-film verliest zijn regisseurs en krijgt een nieuwe

23-06-2017 10:12 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Regisseursduo Phil Lord en Christopher Miller is weggelopen bij de nog naamloze Star Wars-film rond Han Solo, Ron Howard neemt het over.

Het Han Solo-project is de tweede film in de Star Wars Anthology-serie waar ook Rogue One onder valt. De films verkennen de geschiedenis van het Star Wars-universum. De opnames begonnen op 20 februari in de bekende Pinewood Studios vlakbij Londen. Met nog maar drie draaiweken te gaan, worden Lord en Miller nu vervangen.

“De naamloze Han Solo-film gaat door met een leidinggevende wijziging”, meldt Lucasfilm. De studio is lovend over de cast en crew die het duo heeft verzameld, maar noemt “verschillen in creatieve visie” als reden om de wegen te laten scheiden. Veteraan Ron Howard neemt het stokje over, zegt Lucasfilm tegen Variety. Howard is bekend van films als Apollo 13, A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Zijn stem ken je misschien ook, als verteller van Arrested Development. Howard zegt op Twitter dat hij erg dankbaar is dat hij mag meewerken aan het Star Wars-universum.

Geen vertraging

“Normaal gesproken zijn we geen fans van de zin ‘creatieve verschillen’, maar dit keer is het cliché waar”, aldus Lucasfilm. Lord en Miller zijn bekend van de films 21 Jump Street en The Lego Movie, twee verrassende comedyhits. Volgens Variety worden sommige delen van de film opnieuw opgenomen. Mogelijk gaven Lord en Miller de film een heel andere toon dan de producenten voor ogen hadden, maar de late wissel geeft wel te denken. Howard zal in ieder geval een veel traditionelere film afleveren dan Lord en Miller, wat zijn voors en tegens heeft. Lucasfilm wil de film nog steeds in mei 2018 in de bioscoop hebben. Daar zit Star Wars saga-film The Last Jedi nog tussen; die verschijnt op 15 december.

De Han Solo-film richt zich op de jongere jaren van Solo, voordat hij Luke Skywalker ontmoet. Acteur Alden Ehrenreich speelt de bijdehante smokkelaar. De acteur speelde onder meer de western-acteur in de Coen-brothers-film Hail, Caesar!. Lando Calrissian wordt vertolkt door Donald Glover, bekend van de series Community en Atlanta, en als rapper Childish Gambino. Ook Woody Harrelson en Game of Thrones-actrice Emilia Clarke doen mee.

Star Wars-lichtzwaarden in Bright TV

In Bright TV gingen we vorig jaar op bezoek bij een Rotterdamse designer die replica-lichtzwaarden uit Star Wars maakt:


Volg ook het Bright YouTube-kanaal