'Helft van Netflix-catalogus binnenkort uit eigen koker'

'Helft van Netflix-catalogus binnenkort uit eigen koker'

21-09-2016 07:44 Laatste update: 27-04-2018 02:59

De Netflix Originals schieten als paddenstoelen uit de grond. Over een paar jaar moet zelfs de helft van alle Netflix-video's zelf geproduceerd zijn.

Wie alle Netflix serie- en film-originals nu al niet meer kan bij-bingen: maak je borst maar nat, want het wordt alleen maar erger. Volgens Netflix-topman David Wells streeft de videodienst er naar om over enkele jaren de helft van de Netflix-catalogus met eigen content te vullen. Op dit moment zou de dienst op eenderde van dat doel zijn, zegt Wells tegen Variety. De exclusieve content is gemakkelijker te maken omdat de productiekosten omlaag gaan.

Aan het begin van dit jaar zei content chief Ted Sarandos dat Netflix in 2016 voor 600 uur aan originele programmering zou uitbrengen. In 2015 was dat nog 450 uur. De originele films van Netflix blijven volgens Wells een combinatie van producties die Netflix helemaal zelf doet en producties die in samenwerking met andere bedrijven zijn gemaakt. De andere helft van het aanbod blijft bestaan uit films en series met een licentie.

Niet elke show hoeft direct een hit te worden, zoals Stranger Things, Orange is the New Black en House of Cards dat waren. "We hoeven niet alleen homeruns te slaan", zegt David Wells. "Iets mindere successen zijn eveneens welkom." Om succes van een serie of film vooraf te bepalen, wordt Netflix-data goed geanalyseerd, maar dat is niet het belangrijkst. "We zijn nog niet op het punt dat er geweldige content uit een machine rolt."

Meer over Netflix:

5 redenen om Netflix op te zeggen (en 1 om te blijven)

Zo willen de bazen van Netflix je (blijven) verleiden