Herstart verkoop Samsung Galaxy Note 7 uitgesteld in Zuid-Korea

Herstart verkoop Samsung Galaxy Note 7 uitgesteld in Zuid-Korea

26-09-2016 07:53 Laatste update: 27-04-2018 02:59

In eigen land loopt de terugroepactie van Samsungs Galaxy Note 7 stroef. De herstart van de verkoop loopt vertraging op.

Het nieuws van de ontploffende Galaxy Note 7's als gevolg van een accudefect is een grote tegenslag voor Samsung. Op 2 september kondige het Koreaanse bedrijf aan minstens 2,5 miljoen van de toestellen wereldwijd terug te roepen. Merkwaardig genoeg willen veel Koreanen hun toestel niet graag omruilen. Zo'n 200.000 toestellen zijn in Korea sinds vorige week maandag omgeruild. Dat is slechts de helft van de Notes die mogelijk een defecte accu hebben.

Volgens Samsung verloopt het omruilen van de toestellen in Korea veel langzamer dan in andere landen. Oorspronkelijk zou de verkoop 28 september weer beginnen, maar het bedrijf stelt dit nu met drie dagen uit naar 1 oktober. Klanten kunnen totdat de verkoop weer start, hun toestel omruilen bij lokale providers. Na de herstart van de verkoop kan dat niet meer en is het omruilproces een stuk omslachtiger. Dat is de reden voor het uitstel van de verkoop.

Weer problemen

De Wall Street Journal meldt dat sommige klanten klagen over hun vervangen Note 7. De nieuwe toestellen zouden oververhit raken en heel snel hun accu leeg zien lopen, zelfs tijdens het laden. Samsung heeft de klachten niet bevestigd en het is niet duidelijk of deze een rol spelen bij de uitstel van de verkoop.

Of het uitstel überhaupt invloed heeft op de start in andere landen is niet bekend. Nederlanders die het toestel in de pre-order hebben besteld zouden hem vanaf 10 oktober geleverd krijgen. De start van de verkoop in Europa is volgens een Samsung-manager uitgesteld naar eind november