Holografisch schaakspel uit Star Wars wordt werkelijkheid

Holografisch schaakspel uit Star Wars wordt werkelijkheid

04-05-2016 07:41 Laatste update: 27-04-2018 06:36

HoloGrid: Monster Battle lijkt enorm op het Star Wars-spel en wordt ontwikkeld door de originele makers.

Het neemt maar een klein deel van de film in, maar elke Star Wars-fan kent Dejarik, het holografische spel dat aan boord van de Millennium Falcon wordt gespeeld. En straks kun je het spel echt spelen. Althans, een variant erop.

De originele ontwerper van Dejarik, Phil Tippett, heeft een team van oud-Star Wars-medewerkers verzameld om een strategisch bordspel te maken dat werkt met augmented reality. Ook Mike Levine (ex-special effects bij Lucas Arts) en Corey Rosen (ex-creature effects bij Industrial Light & Magic) zijn aan boord.

HoloGrid: Monster Battle is een kaartspel dat uiteindelijk ook met virtual en augmented reality moet gaan werken om de monsters 'tot leven' te wekken. Het spel wordt geleverd als fysiek bordspel dat je ook zonder technologische snufjes kunt spelen, al is dat natuurlijk wel de aantrekkingskracht.

Spelers maken zelf kaartendecks met personages, spreuken en monsters uit bepaalde classes en scannen de kaarten dan via een gratis app in. Op het scherm komen ze vervolgens in stop-motion tot leven. Inmiddels staat het project op Kickstarter, waar de makers 100.000 dollar proberen op te halen. Early birds betalen 25 dollar voor het spel, daarna gaat de prijs iets omhoog naar 30 dollar voor de normale versie en 75 dollar voor de verzamelaarseditie (gesigneerd door Phil Tippett).