HP geeft pc met 3d-scanner een vervolg

HP geeft pc met 3d-scanner een vervolg

05-01-2017 17:19 Laatste update: 27-04-2018 00:24

De eerste HP Sprout-pc met zijn ingebouwde 3D-scanner was in 2015 zijn tijd ver vooruit. HP komt nu met een verbeterde versie.

In 2015 mocht ik als enige Nederlandse journalist onder de HP Sprout liggen in een Uitpakparty. Je hoort het goed. Ik ben onder de scanner van de all-in-one pc van HP op de grond gaan liggen om mijn gezicht te 3D-scannen. Met een camera die boven het scherm hing maakt de Sprout een 3D-scan van het gebied tussen de camera en de tafel. Overigens kon je ook gewoon 2D-documenten en dergelijke scannen en werd de Sprout ook met een grote aanraakgevoelige mat geleverd.

De Sprout was zijn tijd ver vooruit en is helaas ook nooit in Nederland verkrijgbaar geweest. Toch is er kennelijk een markt voor, want in de VS wordt hij wel verkocht. Er is zelfs een tweede versie voor het onderwijs uitgebracht in 2016. Het derde model heet de Pro G2 en die zou volgens HP helemaal opnieuw ontworpen zijn. Een journalist van Engadget heeft er eventjes mee mogen spelen. De nieuwe Sprout is een upgrade die hem sneller maakt en vooral realistischer en preciezer.

Het scherm van de nieuwe versie is 23,8 inch (was 23 inch) en hij heeft de laatste Intel i7-processor aan boord. Ook beschikt de Pro G2 over een snellere grafische chip en een nieuwe actieve stylus, waarmee je nu drukgevoelige input aan de Touch Mat kunt geven. 

Meer compatibele software

Wellicht de grootste verbetering is een groter aanbod aan voor de HP Sprout geschikte software. Dat was bij de eerste versie zeer beperkt. Wat hij gaat kosten is onbekend, maar dat zal in de hogere regionen zijn. Het is bovendien niet bekend of hij überhaupt naar Nederland komt. Ik zou er in elk geval wel weer onder willen liggen om hem te testen. Kijk hieronder de Uitpakparty uit 2015.

Volg Bright op de CES

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.