HTC maakt VR-bril Vive draadloos met nieuwe add-on

HTC maakt VR-bril Vive draadloos met nieuwe add-on

11-11-2016 14:11 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Met een accessoire van 220 dollar is VR-bril HTC Vive ook draadloos te gebruiken.

High-end VR-brillen zoals de Oculus Rift, PlayStation VR en ook de HTC Vive kun je alleen maar bedraad gebruiken, gekoppeld aan een pc of spelcomputer. Maar HTC komt nu in ieder geval in China met een accessoire dat de Vive een draadloze verbinding geeft, meldt UploadVR.

De add-on is gemaakt door het bedrijf TPCAST, één van de deelnemers van een programma waarbij HTC 100 miljoen dollar investeert in startups die accessoires voor de Vive maken. Het apparaat bestaat uit een zender die in de pc wordt geplugd, en een ontvanger die bovenop de hoofdband van de Vive wordt geplaatst.

Geen merkbaar verschil

Volgens HTC is er “geen merkbaar verschil” tussen het gebruik van de Vive met snoer of via de draadloze verbinding. De huidige uitvoering gaat anderhalf uur mee op één batterij, later komt er nog een extra batterij uit die gebruikers in hun zak kunnen doen. Het is niet bekend wat het bereik van de draadloze add-on van TPCAST is. Ook is niet duidelijk of en wanneer de zender buiten China op de markt komt, en voor welk bedrag.

Oculus kondigde in oktober een draadloze Oculus Rift aan, die niet eens een externe pc nodig heeft. Omdat het nog om een prototype gaat is niet bekend wanneer die bril op de markt komt. Wel kondigde Oculus vandaag aan dat de Rift voortaan te gebruiken zal zijn met iets minder krachtige pc’s dan het bedrijf voorheen aanraadde.

Kijk ook de Uitpakparty van de HTC Vive van eerder dit jaar:

Abonneer je gratis op het YouTube-kanaal