HTC's VR-bril Vive is duurder dan Oculus Rift

HTC's VR-bril Vive is duurder dan Oculus Rift

21-02-2016 15:26 Laatste update: 27-04-2018 18:26

HTC's virtualreality-bril Vive, die in april verschijnt, is al vanaf 29 februari te bestellen, voor 799 dollar.

De HTC Vive gaat 799 dollar kosten en is daarmee een stuk duurder dan concurrent Oculus Rift (599 dollar). HTC's virtualreality-bril is vanaf 29 februari ook in Nederland te pre-orderen, zo werd zondag bekend, maar de europrijs is nog niet bekend. HTC kondigde aan dat met de Vive ook telefoongesprekken zijn te voeren en sms'jes, chatberichten en agenda-reminders zijn te checken. De VR-bril ondersteunt zowel iOS als Android.

De Vive Consumer Edition wordt geleverd met twee draadloze controllers, basisstations, een dock en twee oordoppen. De VR-bril moet met een kabel op een pc worden aangesloten. De VR-bril heeft een ingebouwde microfoon, die ook door ontwikkelaars zal zijn te gebruiken binnen apps. De Vive wordt geleverd met twee gratis VR-games.

Oculus en Sony

Facebook-dochterbedrijf Oculus lanceert in maart zijn langverwachte virtualreality-headset Oculus Rift, voor 599 dollar in de VS. In Nederland kost hij ruim 700 euro. Wie de Rift nu bestelt, krijgt hem overigens pas in juli geleverd. Ook Sony komt later dit jaar met een VR-bril, de Playstation VR.

Met de Vive kun je dankzij sensoren met de bril op rondlopen in de kamer, zonder dat je je hoofd stoot tegen de muur of tegen meubels aan botst. De Vive geeft het aan als je een muur of object te dicht nadert.  

Eerder:

Eerste indruk HTC Vive: de vr-bril die je niet misselijk maakt

Eerste indruk: Sony Playstation VR