Huawei richt zich met Nova-smartphones op vrouwen

Huawei richt zich met Nova-smartphones op vrouwen

01-09-2016 09:21 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Met de nieuwe Nova-smartphones wil Huawei meer vrouwen aanspreken.

Huawei onthulde de mid-range Nova-toestellen met metalen behuizingen donderdag op de IFA-beurs in Berlijn. De Nova's hebben een ander ontwerp met rondere hoeken dan Huawei's P9. De smartphones beschikken standaard over de apps Make-up Mode 2.0 en Beauty Mode 3.0, die cosmetische effecten en filters voor een gladde huid toevoegen. Om het 'stijlvolle ontwerp' te benadrukken liet Huawei-ceo Richard Yu zich bij de presentatie van de nieuwe smartphones in Berlijn vergezellen door de bekende modeblogger Xenia Tchoumi (bijna 900.000 volgers op Instagram).

De Huawei Nova heeft een 5 inch full-hd scherm en een 12 megapixel camera. De Nova Plus is groter, met een 5,5 inch full-hd scherm, en een 16 megapixel camera. Beide smartphones hebben 3GB werkgeheugen en 32GB opslag. De vingerafdrukscanner op de achterkant is volgens Huawei 'de snelste op de markt' en herkent de gebruiker in 0,3 seconden. De Nova kost vanaf 399 euro en is in oktober te koop in Nederland in goud, zilver en donkergrijs. De Nova Plus kost vanaf 429 euro, maar is voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar.

Nummer 3 in Nederland

Huawei is momenteel na Samsung (42 procent) en Apple (28 procent) de nummer drie op de Nederlandse smartphone-markt met een aandeel van 9,4 procent in de eerste helft van dit jaar. Volg onze updates van IFA de komende dagen op Bright.nl en via Facebook en YouTube.