'Huidige Tesla-bezitters krijgen voorrang bij Model 3'

'Huidige Tesla-bezitters krijgen voorrang bij Model 3'

24-03-2016 12:38 Laatste update: 27-04-2018 07:38

In Nederlandse Tesla-winkels is de 'goedkope' Model 3 op 31 maart al te reserveren, hoewel de presentatie pas een halve dag later in de VS plaatsvindt.

Tesla presenteert volgende week zijn Model 3, die met een prijskaartje van 35.000 euro de eerste 'Tesla voor de massa' wordt. De presentatie van de auto vindt plaats op 31 maart Amerikaanse tijd (1 april 's ochtends vroeg in ons land). De nieuwe auto is op 31 maart overdag al te reserveren in een van de acht Nederlandse Tesla-winkels, zo meldt Tesla donderdag. Het online reserveren begint wel pas op het moment dat de presentatie van de auto is gestart (1 april, 05:30 Nederlandse tijd).

Volgens Tesla krijgen huidige Tesla-eigenaren bij de reserveringen voorrang. "Dit betekent dat het al hebben van een Model S of Model X de snelste manier is om een Model 3 te bezitten."

De productie van Model 3 start pas eind 2017. "We beginnen met leveren in Noord-Amerika aan de westkust, om vervolgens richting het oosten te bewegen. We voeren de productie op en gaan daarna beginnen met leveren in Europa, APAC en right-hand drive markten. Het is niet mogelijk om tegelijkertijd naar alle regio’s te verschepen omdat regelgevers in elk deel van de wereld verschillende productie-eisen hebben."

Model S en X

De Model 3 is net als de Model S een sedan, maar hij wordt zo'n 20 procent kleiner. Ook komt er een crossover-model: een combinatie van een stationwagen en SUV. In Bright TV zag je deze week de Nederlandse lancering van de luxere Tesla Model X, met vleugeldeuren, die circa 95.000 euro kost.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal