Hyundai Ioniq krijgt step in de deur

Hyundai Ioniq krijgt step in de deur

13-01-2017 18:02 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Na Peugeot gaat ook Hyundai multi-modaal. De Koreanen ontwikkelden een step die in de deur van de nieuwe Ioniq past.

We wachten met smart op de Peugeot 3008 die met de e-kick scooter verkrijgbaar is. Een ideale manier om in de stad de laatste kilometers af te leggen waar de auto te duur, te vies of te groot is. Hyundai doet de Franse automaker na met de Ioniq Scooter, speciaal ontwikkelt om te passen bij de nieuwe Hybride, plugin en elektrische Ioniq. Gezien je een elektrische auto nog wel eens aan een laadpaal wat verder weg moet hangen is zo'n scooter geen overbodige luxe.

De Ioniq Scooter helemaal op te klappen tot een klein pakketje. Dat past in de voordeur van de auto waar ook een laadaansluiting te vinden is, zodat de accu opgeladen kan worden. Want dit is niet zomaar een step, maar een elektrische step. In de video kun je het listige stukje origami zien dat nodig is om de scooter klein te krijgen. In het stuur van de step zit een klein display waarop je kan zien hoeveel acculading er nog is.

In tegenstelling tot de step van Peugeot is de Ioniq scooter met een gashendel te bedienen. Terwijl de Peugeot-scooter stepondersteuning geeft, waardoor je het gevoel krijgt supersterke benen te hebben. 

Heb je een Ioniq besteld en wil je deze scooter in je voordeur. Helaas. Hyundai heeft er alleen eentje gemaakt om mee te pronken op de techbeurs CES. Voorlopig niet te koop bij de dealer dus. Helaas.