Ikea komt met indoor moestuintje

Ikea komt met indoor moestuintje

22-03-2016 13:56 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Ikea komt met een moestuintje voor binnen, waar zelfs de grootste kluns zijn sla in kan laten overleven.

De komende weken gaan er weer duizenden plantjes dood op keukentafels door heel Nederland. Albert Heijn geeft namelijk bij de boodschappen gratis 'moestuintjes' weg. In feitje is het een composteerbaar bakje met tuingrond en zaden. Alleen nog water toevoegen, dus. In de praktijk heeft al menig ouder en kind meegemaakt dat zoiets nauwer steekt dan het wisselvallige weer in Nederland zou doen vermoeden. Wie daadwerkelijk een watermeloen weet te kweken uit het Albert Heijn-moestuintje, mag direct een Groene School-diploma ophalen.

Ikea was het ook opgevallen dat het voor veel mensen lastig blijkt hun groente in leven te houden en dat de basilicum, munt en thijm van de supermarkt het zelden langer dan een paar dagen volhouden. Hydrocultuur to the rescue. De planten worden in water grootgebracht, zonder aarde. Zo is het eenvoudiger om het hele jaar door in je huis een tuintje te hebben. De meeste groente die wij vandaag de dag eten, wordt trouwens zo groot gebracht.



Het enige wat je met dit systeem nog in de gaten hoeft te houden is de hoeveelheid water. Vanaf april is het systeem in de Ikea te krijgen. De aangenaam Zweeds klinkende naam is Krydda/Växer (kruiderij/groeien).