Instagram laat je binnenkort samen livestreamen

Instagram laat je binnenkort samen livestreamen

09-08-2017 06:15 Laatste update: 26-04-2018 18:43

Instagram maakt het mogelijk om een vriend aan een livestream toe te voegen.

Instagram-gebruikers kunnen binnenkort een vriend uitnodigen om samen met hen een videostream uit te zenden. Kijkers zien dan beide personen in een nieuwe splitscreen-modus. Op elk moment tijdens de livestream kun je de vriend weer 'uitzetten' of kan de ander zelf stoppen met streamen.

De nieuwe functie wordt volgens Instagram momenteel bij een klein deel van de gebruikers getest, maar wordt in de komende maanden wereldwijd uitgerold. Sinds november is het mogelijk om op Instagram een livestream te starten. Al miljoenen gebruikers hebben dat gedaan.

Na afloop van livestreams kunnen Instagram-gebruikers er voor kiezen om ze via de Stories-functie te delen of ze niet achteraf beschikbaar te maken. Net als andere foto’s en video’s in Instagram Stories zijn de live-video's dan tot 24 uur terug te kijken. De Stories-functie van Instagram, afgekeken van Snapchat, heeft al meer dan 250 miljoen gebruikers.

Bright-livestreams

Welke livestreams zou jij graag van ons zien? Vul hier ons onderzoekje in en maak kans op gratis Bright Day-kaarten. Vergeet ons ook niet te volgen via Instagram.