Instagram laat nu iedereen livestreamen

Instagram laat nu iedereen livestreamen

24-01-2017 22:32 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Instagram rolt de functie om live video te streamen via het Stories-onderdeel nu voor alle gebruikers wereldwijd uit.

De livestreamfunctie binnen Instagram Stories moet binnen een week voor iedereen beschikbaar zijn in de nieuwe versie van de Instagram-app voor iOS en Android. De live-functie is te starten vanuit het Stories-onderdeel via de knop 'Start Live Video'. Gebruikers kunnen een beschrijving bijvoegen. De nieuwe functie was in november al door Instagram aangekondigd.

Volgers krijgen een notificatie dat je een livestream bent gestart en kunnen tijdens de uitzending reageren en likes uitdelen. Als je aan het streamen bent, kun je bepaalde reacties uitlichten door het bovenaan vast te pinnen. De streams kunnen maximaal 1 uur duren.

Live-uitzendingen op Instagram zijn, anders dan bij bijvoorbeeld Facebook, niet achteraf terug te kijken. Instagram toont de populairste livestreams van het moment in de sectie Verken. (Volg ook Bright via Instagram.)

Facebook Live

Onder meer Facebook, YouTube en Twitters Periscope-app bieden al de mogelijkheid om te livestreamen. Voor Instagrams moederbedrijf Facebook is live-video steeds belangrijker, omdat het een manier is om gebruikers langer vast te houden op het sociale netwerk.