Instagram laat Stories ook delen op Facebook

Instagram laat Stories ook delen op Facebook

05-10-2017 07:20 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Iedereen kan straks zijn Instagram Stories doorplaatsen op Facebook. De optie wordt nu uitgerold door Facebook.

Dat heeft het sociale netwerk tegen TechCrunch gezegd. Nadat Facebook de optie vorige maand in Portugal testte, is de dienst begonnen met verdere uitrol. "Er is nu de optie om je verhalen op Instagram te delen via Facebook Stories", zegt een woordvoerder. De functie zou de komende dagen onder gebruikers worden uitgerold. 

Het wordt zo makkelijker om verhalen direct op twee platformen te plaatsen. Zo hoopt het bedrijf dat meer mensen hun Stories op Facebook zetten. Hoeveel mensen Facebook Stories momenteel gebruiken, is niet bekend. Andersom werkt het overigens nog niet: je kunt nog geen Facebook Stories naar Instagram doorzetten.

Met de Stories-functie plaats je foto's en filmpjes die na 24 uur weer verdwijnen. Instagram kopieerde de functie in 2016 van Snapchat, en heeft er veel succes mee. Volgens de meest recente cijfers wordt de Stories-functie op Instagram dagelijks door 250 miljoen mensen gebruikt.

Eerder deze week voegde Instagram ook een poll-functie toe aan Stories. Volg Bright via Instagram voor 'behind the scenes' op de redactie.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal