Instagram Stories heeft al 250 miljoen gebruikers

Instagram Stories heeft al 250 miljoen gebruikers

21-06-2017 08:07 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Na 10 maanden heeft Instagrams Stories-functie al bijna 100 miljoen meer gebruikers dan Snapchat in totaal.

Instagram Stories telt nu ruim 250 miljoen gebruikers en zet daarmee zijn snelle groei door, zegt Facebook-hoofd sales Carolyn Everson tegen CNBC. In april van dit jaar had Instagram Stories nog 200 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Instagram kwam in augustus 2016 met de dienst, en had na twee maanden al 100 miljoen gebruikers.

Snapchat heeft volgens zijn beurscijfers uit mei ondertussen in totaal 166 miljoen gebruikers. Snapchat bedacht de Stories-functie al in 2013, en de functie vormt een groot deel van de app. Volgens geruchten zou Facebook jaren geleden hebben geprobeerd Snapchat te kopen, zonder succes.

In plaats daarvan hebben Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram nu allemaal de belangrijkste Snapchat-functie overgenomen. Overigens vindt Instagram-CEO Kevin Systrom het onterecht dat zijn app van stelen wordt beticht. Hoewel Snapchat eerder was, vindt hij dat dergelijke functies al snel een soort gemeengoed worden.

Live video’s

Instagram Stories heeft er sinds gisteren ook een nieuwe functie bij gekregen. Gebruikers kunnen er nu voor kiezen om een uitgezonden Live-video naderhand in hun Story te zetten. Net als andere foto’s en video’s in Stories, zijn Live-video’s dan tot 24 uur terug te kijken. Stories met zo’n gedeelde Live-video zijn aan een play-symbooltje te herkennen.

Lees ook over de 5 beste alternatieven voor Instagram