iOS 9.3 nu te downloaden: dit is nieuw

iOS 9.3 nu te downloaden: dit is nieuw

21-03-2016 18:33 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Vanaf vanavond is iOS 9.3 te downloaden op iPhones en iPads. In dit artikel lees je wat er nieuw is.

De nieuwe update voor Apple's mobiele besturingssysteem iOS is nu te downloaden. De belangrijkste vernieuwing in iOS 9.3 is Night Shift. Deze ingebouwde modus verandert de kleur van het scherm zodat je ’s nachts beter kunt slapen. Het blauwe licht van een iPhone is namelijk niet heel gezond voor je, omdat het ervoor zorgt dat je minder snel in slaap valt.

Met Night Shift kleurt het scherm gelig, wat een stuk kalmer voor je ogen is. De mate van de kleur kun je zelf aanpassen. Via het Bedieningspaneel (veeg van onderaf omhoog om te openen) kun je de nachtmodus gemakkelijk in- en uitschakelen door op het zon/maan-icoontje te tikken.

'Wifi-assistentie' verbeterd

Verder voert Apple in deze update enkele kleinere verbeteringen door. Zo moet Wifi Assistentie beter werken. De functie zorgt ervoor dat je iPhone over gaat op 3G of 4G als je wifi uitvalt.

Ook in de standaard-apps zijn enkele nieuwe functies. Voortaan kun je krabbels in de Notities-app beveiligen met je vingerafdruk en de Gezondheid-app wordt makkelijker in gebruik. Verdere vernieuwingen zijn onder meer 3D Touch-snelkoppelingen in Apple-apps als Weer, Instellingen, Kompas en Gezondheid.