'iPhone 8 krijgt 5-inch uitvoering en glazen achterkant'

'iPhone 8 krijgt 5-inch uitvoering en glazen achterkant'

27-10-2016 10:41 Laatste update: 27-04-2018 02:28

De iPhone 8, die volgend jaar uitkomt, krijgt waarschijnlijk een glazen achterkant. En er komt een versie van 5 inch.

Met de glazen achterkant neemt Apple afscheid van de metalen behuizing die het bedrijf nu gebruikt voor zijn iPhones. De glazen achterkant zal vermoedelijk worden geleverd door de Chinese bedrijven Biel Crystal Manufactory en Lens Technology, meldt Nikkei Asian Review op gezag van een betrokkene. De glazen achterkant zou draadloos opladen mogelijk maken. De glazen voor- en achterkant van de nieuwe iPhone worden bijeengehouden door een metalen frame.

Hoewel Foxconn, dat nu de metalen casing levert voor de huidige generatie iPhones, is weliswaar bezig met de ontwikkeling van glazen achterkanten, maar volgens de bron van Nikkei is het onwaarschijnlijk dat het Taiwanese bedrijf deze component zal leveren.

Nieuw formaat

Apple zou de iPhone 8 ook willen uitbrengen in een uitvoering van 5-inch, naast de huidige formaten van 4,7 en 5,5 inch. Volgens de bron van Nikkei kunnen Apples plannen voor de nieuwe smartphones nog veranderen. Volgens andere geruchten zou de opvolger van de iPhone 7 een oled-scherm krijgen. Veel andere high-end smartphones hebben al een oled-scherm. 

De naam iPhone 8 is ook nog niet zeker. Normaal gesproken zou Apples volgende toestel de iPhone 7S gaan heten, maar wellicht beslist Apple vanwege het 10-jarig bestaan van de iPhone om het volgende toestel iPhone 8 te noemen.