© Unbox Therapy

‘iPhone 8 krijgt dock in plaats van virtuele thuisknop’

‘iPhone 8 krijgt dock in plaats van virtuele thuisknop’

30-08-2017 13:30 Laatste update: 26-04-2018 18:12

De iPhone 8 krijgt naar verluidt geen virtuele thuiskop, maar een dock à la macOS onderin beeld.

Dat een fysieke thuisknop op de iPhone 8 niet mogelijk is door de dunne schermranden, weten we inmiddels. Maar in tegenstelling tot Android-telefoons met zo’n ontwerp krijgt de iPhone 8 geen virtuele thuisknop, meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg op basis van ingewijden. De site heeft afbeeldingen van de nieuwe iPhone ingezien.

De iPhone 8 zou in plaats van een virtuele thuisknop een dock met apps krijgen, zoals de Mac al jaren heeft en de iPad vanaf iOS 11 ook krijgt. Het dock op de iPhone 8 zou veelgebruikte apps tonen. Met het verdwijnen van de thuisknop wordt de bediening van die nieuwe iPhone anders dan we tot nu toe gewend zijn. Niet meer drukken op een knop, maar vegen over het scherm.

Gebruikers ontgrendelen hun iPhone straks door dat dock vanaf de rand naar het midden van het scherm te vegen. Vanuit een app kunnen gebruikers met dezelfde veeg het multitask-menu openen. Apps worden dan als een serie losstaande kaarten weergegeven, in plaats van het stapeltje kaarten dat in iOS 10 wordt getoond. Met een veeg vanaf het dock naar boven komen gebruikers weer op het thuisscherm van de iPhone. Boven het dock is net als op de iPhone 7 ruimte voor 24 apps.

Geruchten kloppen

De afbeeldingen van de iPhone 8 die Bloomberg heeft gezien, zouden aansluiten bij de geruchten van de afgelopen maanden. Het toestel zou ongeveer even groot worden als de iPhone 7, maar dan met een oled-scherm met afgeronde hoeken dat vrijwel de hele voorkant van het toestel beslaat. Bovenin het scherm zit een hobbeltje met de selfiecamera en een nieuwe gezichtssensor die de vingerafdrukscanner in wezen vervangt. Door het oled-scherm zou dat hobbeltje naadloos overlopen in het diepe zwart van het scherm.

Links van die hobbel zou voortaan de tijd staan, rechts de mobiele signaalsterkte en het accupercentage. Apps op de iPhone 8 krijgen afgeronde hoeken. Het scherm van de iPhone 8 zou overigens volledig plat zijn, in tegenstelling tot de Galaxy S8, waarbij de zijkanten rond aflopen. De ontgrendelknop van de iPhone 8 zou wat langer worden, voor makkelijkere bediening. De voorkant en achterkant zouden van glas zijn, verbonden door een stalen band die rond de telefoon loopt. Een ontwerp dat het midden houdt tussen de iPhone 7 en de iPhone 4.

Verwacht wordt dat Apple de iPhone 8 op 12 september presenteert, naast een iPhone 7S en 7S Plus, een nieuwe Apple Watch en een 4K Apple TV.