© iDrop News

iPhone 8 lijkt toch echt geen Touch ID te krijgen

iPhone 8 lijkt toch echt geen Touch ID te krijgen

23-08-2017 09:49 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Het lijkt erop dat de iPhone 8 helemaal zonder Touch ID geleverd wordt, met enkel een gezichtsscanner.

Dat ontdekte ontwikkelaar Steve Troughton Smith. Hij staat bekend om het uitkammen van bèta-versies van Apple-software, en vindt dan vaak nieuwe dingen. Zo ontdekte hij onlangs al het ontwerp van de nieuwe iPhone in de firmware voor de slimme HomePod-speaker.

Nu is hij de beveiligingsmethode van de iPhone 8 op het spoor. In de nieuwste bèta van iOS 11 heeft hij aanwijzingen gevonden dat die iPhone 8 geen Touch ID gebruikt. De interne codenaam van de vingerafdrukscanner, Mesa, komt in combinatie met de iPhone 8 niet voor.

Gezichtsscanner

Wel is er bij de iPhone 8 sprake van ‘Savage’. Waar die nieuwe codenaam voor staat weet Troughton Smith niet, maar Savage wordt wel duidelijk in contact gebracht met de Pearl-sensor. Dat is dan weer de codenaam voor de nieuwe gezichtssensor van de iPhone 8. Die sensor zou ook werken in het donker en zelfs wanneer de iPhone plat of tafel ligt.

Definitief is het nog niet, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de iPhone 8 geen vingerafdrukscanner heeft, maar wel een geavanceerde gezichtsscanner. Er gingen al langer geruchten dat Apple moeite zou hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm van de nieuwe iPhone te plaatsen. Voor een knop onder het scherm is door de zeer dunne schermranden straks geen plaats meer.