'iPhone 8-ontwerp gelekt in firmware voor Apples slimme speaker'

'iPhone 8-ontwerp gelekt in firmware voor Apples slimme speaker'

31-07-2017 06:59 Laatste update: 26-04-2018 19:14

In de code van de HomePod zijn aanwijzingen gevonden voor een bijna randloos ontwerp van de nieuwe iPhone.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith bekeek de firmware van de slimme speaker van Apple en vond toen een versimpelde afbeelding van een iPhone met een afwijkend design. Het gaat waarschijnlijk om de nog onaangekondigde iPhone 8, waarvan wordt verwacht dat het scherm (bijna) doorloopt in de randen van de behuizing. Het plaatje laat zien dat aan de bovenkant een uitsnede in het display zit, waarschijnlijk voor sensoren en de camera.

Op het plaatje ontbreekt ook de traditionele homeknop onder het scherm. Mogelijk verdwijnt die helemaal of wordt die in het scherm zelf verwerkt. Wat er met Touch ID gebeurt, is onduidelijk. De vingerafdrukscanner zou in het scherm verwerkt kunnen worden of bijvoorbeeld naar de achterkant worden verplaatst.

Gezichtsherkenning

In de software voor de HomePod werd overigens ook een andere manier gevonden om de iPhone te ontgrendelen. Er zijn namelijk aanwijzingen dat de iPhone 8 een gezichtsscanner gebruikt. Deze zou ook infraroodlicht gebruiken, zodat de telefoon openen zelfs in het donker en bij weinig licht werkt. De Samsung Galaxy S8 heeft ook al zo'n irisscanner.

De nieuwe iPhones worden naar verwachting in september aangekondigd. De iPhone 8 krijgt volgens geruchten als enige een nieuw design met een oled-scherm. De iPhone 7S en 7S Plus worden verbeterde toestellen van de huidige topmodellen van Apple, maar nog wel met vertrouwde ontwerp. Lees ook onze iPhone 8 geruchten-roundup.