Kanye West heeft het helemaal gehad met Apple

Kanye West heeft het helemaal gehad met Apple

31-07-2016 15:35 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Kanye West klaagt over de manier waarop Apple onderhandelt over een overname van streamingdienst Tidal. "Geef Jay Z gewoon zijn check."

Volgens Kanye West is de strijd tussen Apple Music en Tidal zeer nadelig voor de muziekindustrie. De rapper uitte in een serie tweets zijn onvrede over de stroeve gesprekken tussen Apple en Tidal. Hij noemt het een wedstrijdje 'wie de langste heeft'. "Over 100 jaar zijn we allemaal dood, geef de kinderen hun muziek."

Apple zou al een tijd onderhandelen over een overname van Tidal, maar het bedrijf lijkt het onderste uit de kan te willen halen om een zo gunstig mogelijke deal te kunnen sluiten. "Apple, geef Jay Z zijn check voor Tidal en hou op met te doen alsof je Steve (Jobs) bent." West is een van de mede-eigenaren van Tidal, dat is opgericht door rapper Jay Z. West roept behalve Apple-ceo Tim Cook en Jay Z ook Spotify-ceo Daniel Ek op om in gesprek te gaan. 

Exclusieve deals

West maakte zijn album The Life of Pablo in april beschikbaar op Spotify en andere diensten, nadat de plaat eerder alleen op Tidal was te streamen. Tidal heeft regelmatig (tijdelijk) exclusieve albums van artiesten als Madonna, Rihanna en Beyoncé, die niet bij andere streamingdiensten te beluisteren zijn. Apple heeft voor Apple Music ook zulke afspraken met artiesten als Taylor Swift en Drake.