KickassTorrents weer volledig te bezoeken na arrestatie vermeende oprichter

KickassTorrents weer volledig te bezoeken na arrestatie vermeende oprichter

22-07-2016 13:53 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Toen de vermeende man achter downloadsite KickassTorrents woensdag werd opgepakt ging de site op zwart, maar inmiddels is ie weer te bezoeken.

Een populaire torrentsite is als een hydra: hak zijn kop eraf en er groeien er twee in de plaats. En zo is ’s werelds populairste torrentsite KickassTorrents alweer volledig te bezoeken, nadat de vermeende oprichter woensdag in Polen werd gearresteerd. De VS wil dat de 30-jarige Oekraïner wordt uitgeleverd.

De domeinen van Kickass Torrents werden woensdag ook overgedragen en offline gehaald, vrijdag zijn er alweer twee mirrors online. Op http://kickasstorrents.website van torrentsite IsoHunt staat een beperkte versie van Kickass Torrents, en via KAT.am is een volledige versie van de site weer te bezoeken.

De makers van KAT.am zeggen tegenover The Verge dat hun site op meerdere servers staat om blokkade te voorkomen. Ook gebruiken zij de dienst CloudFlare om hun hostinggegevens te verbergen. Daarnaast hebben de makers van KAT.am de volledige database van KickassTorrents overgezet, inclusief accounts en comments. Wat de Oekraïner betreft: de VS wil de man aansprakelijk stellen voor het onwettig verspreiden van ruim 1 miljard dollar aan auteursrechtelijk beschermd materiaal. De Amerikaanse justitie kregen bij het opsporen van de man hulp van Apple en Facebook.