'Kinderdrone' met DJI-techniek landt op je hand

'Kinderdrone' met DJI-techniek landt op je hand

15-01-2018 06:15 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Remco Hayes

Deze drone voor kinderen en andere beginnende drone-piloten werkt met DJI-software en heeft veel functies voor 100 euro.

De nieuwe Tello-drone van fabrikant Ryze lijkt een goedkope variant van de DJI Spark van vorig jaar, die je met handgebaren kan bedienen. Maar de Tello is voor kinderen ontwikkeld en deze speelgoeddrone kost 100 euro. De Tello heeft qua functies veel weg van een high-end DJI-drone, maar de accuduur is wel relatief kort: hij blijft maximaal 13 minuten in de lucht.

Ook biedt de Tello nog geen full-hd video-opname. Hij heeft een 720p-videocamera en kan 5 megapixel foto's schieten. De drone heeft een stabilisator voor soepele shots en je hoeft hem alleen maar in de lucht te gooien om hem te laten vliegen. De besturing gaat met een afstandsbediening of je smartphone. Net als de DJI Spark kan de Tello zelfstandig landen op een uitgestrekte handpalm. Ook kan hij beelden streamen naar videobrillen.

De drone heeft vliegtechnologie van de bekende dronefabrikant DJI aan boord en belooft dus aardig goed te kunnen vliegen. De eerste indrukken vanaf gadgetbeurs CES bleken vrij positief:


Bright was onlangs op bezoek bij DJI in China. Bekijk onze video:


Geen video missen? Subscribe op ons YouTube-kanaal