Klanten met oude Philips smart-tv krijgen compensatie

Klanten met oude Philips smart-tv krijgen compensatie

25-11-2016 12:01 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Oudere Philips smart-tv’s verliezen hun slimme functies, klanten krijgen ter compensatie een Amazon Fire TV Stick.

Klanten met een Philips smart-tv uit 2009 verliezen op 28 december de smart-tv-functionaliteit van hun toestel. De gebruikte beveiliging met het SHA-1-certificaat wordt dan niet meer ondersteund. Diensten als Netflix en YouTube stappen over naar het nieuwere SHA-2. Het gaat om twaalf Philips-tv’s uit de high-end 8000-serie en 9000-serie.

Bezitters van zo’n tv krijgen ter compensatie een streamingdongel Amazon Fire TV Stick, meldt NU.nl. Een opvallende keuze, omdat Amazon die dongel zelf in Nederland nog niet aanbiedt. De videodienst van Amazon is hier ook nog niet beschikbaar, al ondersteunt de dongel ook veel andere populaire diensten zoals Netflix. Amazons videodienst komt in december in Nederland beschikbaar.

Het is niet bekend waarom Philips de tv’s niet kan updaten om SHA-2-certificaten te gebruiken. Volgens TP Vision, de maker van Philips-tv’s, zou zo’n update niet mogelijk zijn. De klantenservice van Philips raadde klanten eerder aan om bijvoorbeeld een Chromecast of Apple TV aan te schaffen, meldt Tweakers.