Kobo neemt app over om ebooks met korting te kopen

Kobo neemt app over om ebooks met korting te kopen

09-04-2017 22:01 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Met de app scan je papieren boeken waarna je korting op de ebooks krijgt.

Kobo Rakuten, dat de Kobo-e-readers maakt, heeft de ebook-app Shelfie overgenomen. Dat maakt Kobo op zijn website bekend. Met de deal krijgt het bedrijf de naam, technologie en het infrastructuur waar het systeem op draait in handen. Ook het Shelfie-team gaat over naar Kobo.

De producent van de e-readers zegt dat technologie van Shelfie in zijn eigen Android- en iOS-apps wordt gebouwd. Hiermee kunnen klanten hun persoonlijke bibliotheek vastleggen, van zowel papieren als digitale boeken. Onduidelijk is of Kobo ook ebooks met korting gaat verkopen, zoals Shelfie deed.

Foto van boekenkast

Shelfie gaf korting op boeken die je digitaal wilde kopen, maar al op papier had. Om te bewijzen dat je een boek echt in bezit had, moest je een foto van je boekenkast meesturen. De technologie van de dienst kon boeken zelf herkennen aan de hand van de boekenruggen. Zo was het niet alleen mogelijk korting te krijgen (ook op audioboeken), maar ook om je papieren boekencollectie te digitaliseren.

All-you-can-read

In Nederland is Kobo één van de bekendste e-readermerken. Eind februari dit jaar startte Kobo samen met Bol.com een all-you-can-read-dienst. Voor tien euro per maand krijgen lezers toegang tot Kobo Plus. Zij kunnen dan kiezen uit 40.000 ebooks om te lezen, waarvan er 16.000 Nederlandstalig zijn.