Kwart Netflix-gebruikers kijkt ook op het werk

Kwart Netflix-gebruikers kijkt ook op het werk

15-11-2017 12:42 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Van de Netflix-klanten kijkt 26 procent wel eens op het werk. Ook onderweg gaat het bingewatchen door. Zelfs 20 procent pinkte al een traantje weg in het openbaar.

Ook hebben 17 procent van de Netflixers hun station of bushalte wel eens gemist omdat ze opgingen in hun favoriete serie. Dat blijkt uit een onderzoek van Netflix onder 37.000 gebruikers wereldwijd. 

We kijken niet alleen thuis. Twee derde kijkt zelfs op een andere plek. Het meest populair is in de bus, trein of vliegtuig, op weg naar het werk. Bijna de helft zegt dat een ander wel eens met hen meekijkt. Maar eenmaal aangekomen op het werk kan wereldwijd een op de vier de verleiding niet weerstaan en gaat het bingewatchen door, schrijft Quartz.

Openbaar toilet

Veel Netflixers stoppen niet als ze even naar de wc moeten. Zo'n 7 procent kijkt zelfs gewoon door als ze op een openbaar toilet zitten. Het is ons door Netflix veel makkelijker gemaakt om buiten de deur te blijven kijken. Zo kun je sinds een jaar series en films downloaden en ze offline bekijken. Nog altijd maakt mobiel kijken maar 10 procent van het totale Netflixen uit. Maar we kijken dan blijkbaar korter, want de helft kijkt wel eens op zijn smartphone. Wereldwijd hebben nu 110 miljoen mensen een abonnement op Netflix.

Bekijk ook ons interview met Netflix-ceo Reed Hastings van eerder dit jaar:


Volg Bright ook op YouTube