'Lancering Galaxy Note 8 op 26 augustus'

'Lancering Galaxy Note 8 op 26 augustus'

20-06-2017 09:01 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Samsung zal de Galaxy Note 8 op 26 augustus aan de wereld tonen tijdens een evenement in New York.

Dat schrijft althans de Zuid-Koreaanse publicatie Naver. Aanvankelijk zou Samsung van plan zijn geweest om het nieuwe vlaggenschip tijdens de IFA in september te lanceren. Maar omdat Apple van plan is om in dezelfde maand zijn nieuwe toestellen (de iPhone 7S en 8) te presenteren, heeft Samsung de aankondiging een week naar voren gehaald.

Volgens Naver zal de Galaxy Note 8 worden uitgerust met een 6,3-inch Infinity Display, een verbeterde S Pen, twee camera’s, Bixby en een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de telefoon. In vergelijking met de Galaxy S8 en S8+ komt de fingerprint reader wel op een andere plaats: in het midden van het toestel.

De Galaxy Note 8 moet bij Samsung de nare smaak wegspoelen van het debacle met de Galaxy Note 7. De Note 7, die vorig jaar op 2 augustus werd gepresenteerd, kreeg alom positieve recensies, maar moest kort na de lancering alweer worden teruggeroepen omdat het toestel spontaan in de fik vloog. In oktober werd het definitief uit de handel genomen.